« آن سوی مه» مجموعه هشت داستان کوتاه به نام های «آن سوی مه»،«بمباران»؛«بابابزرگ خوب من» ،«خط»،«جان»، «ورقه ی استخدامی »، «موش»و«اسیر» است که توسط داریوش عابدی نوشته شده و نام کتاب از میان یکی از این داستان ها انتخاب شده است. از میان این آثار، چهار داستان به جنگ تحمیلی و رویارویی با دشمن بعثی عراق پرداخته که عبارتند از:«آن سوی مه»،«بمباران»؛«بابابزرگ خوب من»«موش»، چهار داستان دیگر نیز مربوط به جنگ با دشمنان داخلی( عمدتاً در کردستان و آذربایجان غربی) است که دراین بررسی،از آن ها صرف نظر شده است.
معرفی نویسنده
«داریوش عابدی- قصه نویس ادبیات داستانی – در سال 1336 در خانواده ای مازندرانی به دنیا آمد. تحصیلات خود را در همان دیار سبز-طبیعت جاندار و حیات بخش شمال – به پایان رساند و به عنوان مسئول مرکز آفرنش های ادبی کانون پرورش فکری استان مازندران، مشغول به کار شد.
عابدی با نگارش مجموعه داستان«آن سوی مه» با توانمندی بسیار قابل توجه به جرگه ی داستان نویسان پیوست به قولی، عابدی قصه نویسی را بیر، اما خوب وبا پشتوانه شروع کرد. او تا این جا، کم، اما خوب نوشته است. « آن سوی مه» در زمان انتشار، خبر از حضور نویسنده ای با پشتکار و جدیت بسیار می داد. بعد از ان طولی نکشید که قصه های وی، یکی پس از دیگری، در مجله های سروش و جنگ سوره به چاپ رسید.
یکی از فعالیت های ادبی عابدی که او را به عنوان یک عنصر فعال درعرصه ی داستان مطرح کرد، پذیرش مسئولیت چاپ و انتشار گاهنامه های داستان حوزه ی هنری ( از شماره ی 11 به بعد) بود. وی از این طریق، با خیل بی شماری از جوانان فعال و مستعد کشور، به مکاتبه پرداخت و درراه آموزش مستقیم و غیر مستقیم این نیروها تلاش فراوانی کرد.
داریوش عابدی در راستای توجه اش به ضرورت طرح و آموزش مباحث نظری ادبیات داستانی، در یک دوره ی کامل از مجله های « آیش» که ارگان«هنرجویان فعال کانون» بود. قلم زنی کرد و حاصل آن، کتابی به نام«پلی به سوی داستان نویسی» شد. این کتاب، خیلی زود مورد استقبال فراوان هنرجویان مبتدی دوره های قصه نویسی گرفت.
طرح های هوشمندانه و پیرنگ های با دقت، نثر خوب، توجه ب همه ی مضامین گوناگون اجتماعی وقلم زنی در دو عرصه ی موضوعی انقلاب و جنگ، از مهم ترین ویژگی های ادبی و هنری وی می باشند.
« آن سوی مه» 1366،مجموعه داستان-«زنگ آخر» -1368، مجموعه داستان برای نوجوانان -« غم این خفته- 1369 ، مجموعه داستان- و «پلی به سوی داستان نویسی» -1370 ، آموزش بحث های نظری ادبیات داستانی – از جمله آثار منتشر شده ی وی درعرصه ی داستان است.
دوره ی جدید حیات ادبی عابدی، نگارش رمان و داستان بلند است «هنرپیشه»اولین داستان بلند وی در مقطع سنی نوجوانان است»
داریوش عابدی نویسنده ی کتاب« آن سوی مه» جزو نویسندگان قابل تقدیر در زمینه های دفاع مقدس در نخستین« جشنواره ی ایثار، ادب پایداری» درآبان ماه 1379 بود.
منبع:
حداد/حسین/داستان معاصر داستان نویسان معاصر/ص297و


سه شنبه 1389/6/30
X