نویسنده فیلمنامه و کارگردان: ابوالقاسم طالبی
تهیهکننده: سیدعلیرضا سبط احمدی
مدیر فیلمبرداری: مجتبی رحیمی
طراح صحنه و لباس: نازی پرتوزاده
طراح چهرهپردازی: مسعود ولدبیگی
طراح جلوههای ویژه: عباس شوقی
ساخت دکور: اصغر رحمانی
عکاس: محمد فوقانی
مدیر تولید: عزیز علیزاده
مدیر تدارکات: علیرضا احمدیکیا
صدا بردار همزمان: حسین غفاری و مازیار رزاقی
منشی صحنه: سعیده خضوعی
تدوین: حسن ایوبی
موسیقی: مجید انتظامی
گروه بازیگران: حسین یاری، حمیرا ریاضی، فقیه سلطانی، مهتاج نجومی، ناصر فروغ و گلاب آدینه
خلاصه داستان
نغمه داستان زندگی مهندس کامپیوتری است که همسرش استاد ادبیات است. محمود که جانباز شیمیایی جنگ و عاشق همسرش نغمه است و چون میداند که زمان کوتاهی به پایان زندگیاش باقی مانده است و به هیچ وجه بچهدار نمیشود، میخواهد همسرش را طلاق دهد که با دختری به نام شیوا آشنا میشود. حضور شیوا در زندگی محمود، مسائلی را پیش میآورد. اما همسر محمود به شدت عاشق اوست.
ابوالقاسم طالبی
Ghasem talebi
متولد 1330 اصفهان، فارغالتحصیل حقوق قضایی و مدیر مسئول، صاحب امتیاز و سردبیر هفتهنامهی سینما ویدئو است. در سال 1367 نخستین فیلم کوتاه 16 میلیمتری «تر و خشک» و بعد «سهلانگاری چرا» را ساخت و در سال 1374 فیلمنامه «بازگشت پرستوها» را که خود قبلاً نوشته بود، به چاپ رساند و به صورت مجموعهای نوزده قسمتی برای سیما فیلم آن را ساخت و سپس فیلمنامه «آقای رئیسجمهور» را در سال 1380 نوشت و کارگردانی کرد. وی در سال 1382 «عروس افغان» را ساخت که نویسندگی، طراحی صحنه و لباس آن را هم عهدهدار بود.
یادداشت کارگردان:
«نغمه، عکسالعمل چشمی است که میبینید... سایهی هوس در سینما میخواهد صدای عشق را در غوغای مدرنیته خفه کند و لیلیهای زمانه را که پروانهوار بر گرد شمع مجنونان عاشق میچرخند، نادیده بگیرد. «نغمه» نمنم بارانی است که بر چهرهی خوابزدهی ما مینشیند، تا بشنویم سرودی را که در مسیر تاریخ از کوچههای مدینه از کنار در و دیوار در حمایت از ولایت خوانده شده و اینک در نفسهای به شماره افتادهی مجنونان سرگشته زمان ما به گوش میرسد. فیلم نغمه، البته نه همه آن چیزی است که میان لیلی و مجنونان زمان ما جاری است، بلکه بضاعت و امکانات سازنده آن است، که از قضا اندک بود و امیدوارم که مقبول درگاه رب عشق قرار گرفته باشد و در این صورت، دگر زمان اکران و نقد مغرضان و بیمهری دوستان و ... جایی برای گفتن ندارد.
هیچ رویی نشود آینهی حجلهی بخت
مگر آن روی که مالند در آن سم سمند»
یادداشت کارگردان2
««نغمه»، فیلم کسانی است که میخواهند عمیقاً عاشق شوند یا عمیقاً عاشقشان شوند. «نغمه»، قصهی عشق لیلی و مجنونهای عصر حاضر است به روایت فیلمسازی که روایتش، فاصلهای نجومی با نقل روایاتی چون مولانا، وحشی بافقی، نظامی گنجوی و ... دارد.»